text

Persoonlijk

Mijn naam is Gerda van Wingerden, geboren in 1952. Na mijn H.B.O. Maatschappelijk Werk heb ik zeven jaar gewerkt in diverse sectoren van de welzijnszorg, o.a. in het maatschappelijk werk, een centrum voor crisisinterventie en een psychiatrische kliniek.

Na een reis van een jaar door India, Nepal en Sri Lanka ben ik in 1980 gestart met de studie en beoefening van het Boeddhisme in een Tibetaans Boeddhistisch Studiecentrum in Engeland. Gedurende de vier jaar dat ik hier woonde, ben ik door mijn Boeddhistische leraren benoemd tot meditatieleraar en als zodanig begeleidde ik diverse groepen in Engeland, Frankrijk, Spanje en Nederland,.

Na mijn terugkeer in Nederland wilde ik onderzoeken hoe meditatieve ervaringen van innerlijke rust toegepast kunnen worden in het dagelijks leven. Daartoe volgde ik de 4-jarige opleiding ‘Transpersoonlijke psychotherapie’  o.l.v. Jan en Riekje Boswijk. Hierna deed ik de 4-jarige  ‘Opleiding tot zijnsgeoriënteerd psychotherapeut’ en diverse bijscholingen aan de ‘School voor zijnsoriëntatie’, o.l.v. Hans Knibbe. Ik ben 12 jaar verbonden geweest aan deze school. Vanwege mijn interesse in de verschillende leerstijlen waarop mensen leren, en in hedendaagse didactische werkvormen heb ik vervolgens de Lerarenopleiding Omgangskunde van de  Hogeschool Leiden gedaan. Momenteel volg ik de Natuurgidsenopleiding bij het IVN in Leiden. Boeiend om te ontdekken hoe bepaalde processen in de natuur mooie metaforen zijn voor ontwikkelingsprocessen bij mensen.

Praktijk voor begeleiding & training

Sinds 1989 ben ik zelfstandig gevestigd als therapeut/begeleider en meditatieleraar in mijn eigen praktijk in Leiden. Mijn manier van werken kenmerkt zich door integriteit, eenvoud en deskundigheid. Ik begeleid met plezier en bezieling cliënten in individuele sessies, relatiesessies en in groepensactiviteiten naar meer oorspronkelijkheid en levensvreugde. Het verheugt me om te zien hoe mensen meer in contact komen met wie ze werkelijk zijn en hoe zij hun dagelijks leven op hun eigen wijze vorm geven.